Antiejdž procedure

Muška koža je masnija i deblja od ženske kože, zbog uticaja hormona testosterona. To ne znači da i ona ne podlaže istim znakovima starenja. Bore kod muškaraca se obično pojavljuju nešto kasnije, ali budu izražene i duboke. Osim bora, starenje stanjuje kožu i gubi se elastičnost. Akne su često prisutne kod mladih muškaraca, kao i iritacije od redovnog brijanja. Važno je i da muškarci primenjuju odgovarajuću dnevnu negu, prilagođenu tipu kože.
 
Hijaluronski fileri se koriste za opšte podmlađivanje kože lica, bez obzira na pol. Kako je hijaluronska kiselina prirodno prisutna aminokiselina u koži, to je čini potpuno bezbednom za korišćenje. Injektira se u obliku filera, privlačeći molekule vode, što dovodi do dubinske hidratacije kože. Na taj način se podstiče prirodna regeneracija i poboljšava strukturu kože.
 
Fileri veće gustine se koriste za korekciju izgleda brade i konturisanje donje vilice, što pruža muževniji izgled donjeg dela lica.
 
Tretman hijaluronskim filerima ili mezonitima je bezbolan, jer se na samom početku procesa nanosi krem anestetik. Intervencije su obično kratke – do pola sata. Oporavak je minimalan, jedino je moguća pojava blagog crvenila i osetljivosti kože na mesto uboda.
 
Lifting lica mezonitima je minimalno invazivna procedura za zatezanje opuštene kože i podmlađivanje celokupnog lica. Podrazumeva postavljanje posebnih biorazgradivih niti u kožu, koje podstiču prirodnu proizvodnju kolagena. Koriste se COG i MONO niti, što zavisi od regije koja se tretira i trenutnog stanja kože.
 
Biorevitalizacija je popularan način podmlađivanja, jer održava prirodan izgled i ne otkriva da je nešto urađeno. Tretman podrazumeva upotrebu preparata poput Jalupro, PROFHILO, Radiesse i Meso Xantin, koji se mogu kombinovati.

Konturisanje lica hijaluronskim filerima vidljivo je do dve godine, a trajanje procesa podmlađivanja iznosi oko godinu dana. Podmlađivanja muške kože mezonitima traje ukupno godinu i po dana.