Mezoniti i COG niti

Zahvaljujući mezonitima i COG nitima, postiže se efekat liftinga lica, bez operacije, uz oslanjanje na prirodne mehanizme kože.
 
Šta je lifting mezonitima?
 
Mezoniti su tanke, resorptivne niti koje se sastoje od materijala poput polidiksanona (PDO) ili polimlečne kiseline (PLLA). Mezoniti se aplikuju direktno u kožu gde pokreću proces regeneracije, tako što se pokreću fibroblasti iz kože koji povećavaju lučenje kolagena i elastina. One se ubrizgavaju u kožu pomoću posebnih igala ili katetera. Vremenom, mezoniti se resorbuju u koži, ali ostavljaju za sobom kolagen i fibroblaste koji održavaju zategnutost kože.
 
COG niti, takođe poznate kao konci sa kukicama, imaju dodatne male kukice ili konuse raspoređene duž njihove dužine. Ove niti se umetaju u dublje slojeve kože i fiksiraju se pomoću kukica koje se zaključavaju sa okolnim tkivom. Kada su postavljene, COG niti pružaju trenutno zatezanje i podizanje kože, a kukice omogućavaju da se niti sigurno zaključaju. Osim trenutnog efekta, COG niti takođe podstiču produkciju kolagena oko sebe, što pruža dugotrajnije rezultate.
 
Mononiti su blago spiralnog oblika i tretiraju regije gde je potreban blaži lifting. Lako se aplikuju. Biorazgradivi su i neškodljivi.
 
Kome je namenjen tretman mezonitima?
 
Lifting koncima namenjen je osobama koje žele lifting efekat na svojoj koži lica, bez operativnog zahvata. Za ovu proceduru se odlučuju i mlađe osobe koje žele da poprave kvalitet svoje kože. Prednost je što se mogu upotrebljavati na koži lica, vrata, dekoltea, grudi, stomaka, unutrašnje strane kolena i zadnjice.
 
Procedura
 
Pre procedure apliciranja mezoniti, pacijentu se čisti i dezinfikuje koža. Pacijent se uvodi u anesteziju, kako bi procedura bila bezbolna, sa minimalnim neprijatnostima. Mezoniti se aplikuju specifičnom kanilom u tačno određena mesta u koži, gde se fiksiraju u koži. Intervencija ne ostavlja ožiljke, jedino što se može pojaviti prolazno crvenilo, manji podlivi i otoci. Procedura traje oko pola sata.
 
Nakon intervencije pacijent ne treba da se izlaže suncu i ne sme se šminkati. Odmah nakon procedure osoba može da se vrati svakodnevnim aktivnostima.
 
Efekti
 
Efekti podmlađivanja se vide odmah nakon procedure, a potpun efekat je vidljiv u narednih tri do šest meseci. Osoba dobija mlađi i svežiji izgled, popravlja se struktura i kvalitet kože. Efekat mezonitima traje dve godine, iako se one razgrađuju od šest do osam meseci.