Kolagen stimulator

Radiesse kolagen stimulator deluje na sam uzrok starenja kože, odnosno smanjeno lučenje kolagena u dubljim slojevima kože. Kolagen daje koži volumen i elastičnost, te nam je u borbi protiv znakova starenja kože zaista dragocen. Radiesse kolagen stimulator stimuliše proizvodnju kolagena u koži, ublažavajući znake starenja kože na sasvim prirodan način.
 
Kako radi kolagen stimulator?
 
Radiesse kolagen stimulator je odobren za upotrebu od Agencije za lekove i medicinska sredstva Republike Srbije. Po svom sastavu je kalcijum hidroksiapatita, koji se već prirodno nalazi u organizmu, u našim kostima i zubima. Supstance su biorazgradive i u potpunosti bezbedne za korišćenje. Aplikovanjem gela u predelu bora se stimuliše prirodna produkcija kolagena u koži.
 
Kome je namenjen tretman?
 
Tretman kolagen stimulator je namenjen osobama koje imaju bore, a odličan je za fino konturisanje kože. Može se koristiti i za podmlađivanje kože ruku, mada je najzgodniji na upalim jagodicama ili izdubljenim slepoočnicama. Nije pogodan za kožu sa infekcijom, kao i na delovima sa opekotinama i razderotinama.
 
Procedura
 
Stimulator kolagena se injektira direktno u bore za njihovo ublažavanje, može se koristiti da konturiše donji deo lica, ali i da se kreira mrežica, apliciranjem na tačno određenoj razdaljini, za podmlađivanje lica u celosti. Za podmlađivanje celog lica može se koristiti kolagen stimulator razblažen fiziološkim rastvorom.
Najpre se koža dobro očisti, dezinfikuje, nanese se anestetik u vidu kreme kako bi injektiranje bilo bezbolno. Zatim se posebnom tehikom injektiranja, na različitoj dubini kože aplicira stimulator. Na mestu uboda se ne pojavljuje otok, kao što je slučaj kod nekih drugih procedura.
 
Efekti
 
Efekat tretmana stimulacije kolagena je vidljiv odmah i traje oko tri meseca. Za to vreme se u koži pokreće mehanizam lučenja kolagena, što traje ukupno oko dve godine. Posle određenog perioda treba ponoviti tretman. Nakon tretmana se dobija svežiji izgled kože, postaje glatka, zategnutija i elastičnija.