Mezoterapija

Budući da koža lica može da apsorbuje tek deseti deo aktivnih materija koje sadrže kozmetička sredstva, aplikovanje tih potrebnih supstanci direktno u mezoderm je vrhunski tretman. Mezoterapija je revolucionarni tretman, koji podrazumeva ubrizgavanje koktela aktivnih sastojaka direktno u kožu u malim dozama.
 
Najpopularnija metoda podmlađivanja kože
 
Otkrivena je u Francuskoj, davne 1950. godine, a tek je u poslednjoj deceniji doživela ekspanziju širom sveta. Primena mezoterapije otklanja bore, revitalizuje kožu i uklanja znakove starenja. Mezoterapijski kokteli se sastoje od sastojaka prirodnog porekla, vitamina, minerala, koenzima, aminokiselina, kolagena, faktora rasta, hijaluronske kiseline, biljnih ekstrakata i DMAE (supstanci koje utiču na mišićni tonus). Aktivne supstance deluju regenerišuće na strukturu kože, hrane je i osvežavaju.
 
Kome je namenjena mezoterapija?
 
Namenjena osobama oba pola koje žele da na prirodan način neutrališu i ublaže bore, podstaknu regeneraciju kože i osveže lice. Mezoterapija može da se primenjuje i preventivno, ili kada se javljaju prve bore i znaci starenja kože.
 
Šta sve može mezoterapija?
 
Mezoterapijom se tretira veliki broj problema na koži lica i tela. Na primer, mezoterpijom celulita nestaju neželjene neravnine na koži butina, zadnjice, stomaka i ruku. Smanjuju se strije i masne naslage (lipoliza). Mezoterapija se još koristi kod problema sa opadanjem kose, kod izraženih tamnih podočnjaka, za ublažavanje fleka i tretiranje akni.
 
Kako se izvodi mezoterapija?
 
Tretman podrazumeva injektiranje mezoterapijskih koktela na tačno određene tačke, pod određenim uglom. Postupak nije bolan i izvodi se tankim elastičnim iglicama, ponekad uz primenu anestetika u obliku kreme. Nakon ovog medicinskog tretmana, koji traje petnaestak minuta, osoba može da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima.
Crvenilo je moguće i potpuno normalno, a osim toga nema nekog posebnog perioda oporavka. Tretman se ponavlja nakon nedelju dana ili dve nedelje i obično treba uraditi tri do pet tretmana.
 
Efekti
 
Ubrzo nakon tretmana može se primetiti da je koža svežija i jedrija, a konačni efekat se vidi nakon završenog ciklusa tretmana. Koža postaje hidrirana, tonirana i osvežena, a smanjuju se i fine linije i bore.