Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su osnova najvećeg dela neinvazivnih anti age i beauty procedura koje se danas rade u svetu. Reč je o supstancama koje se ubrizgavaju u kožu što rezultira podmlađivanjem lica, popunjavanjem bora, izraženijim konturama. To je samo deo estetskih korekcija za koje se fileri sa velikim uspehom koriste.

Hijaluronska kiselina je aminokiselina koju koža prirodno sadrži, a koristi se kao osnovni sastojak jednog od najpopularnijih filera. Samim tim, najčešći je izbor estetske medicine u borbi protiv znakova starenja koji se pojavljuju već u drugoj polovini dvadesetih godina. Budući da jedan molekul hijaluronske kiseline veže za sebe 50 molekula vode, smatra se glavnim izvorom hidratacije kože. Tu leži objašnjenje zašto je baš ova supstanca glavni sastojak dermalnih filera. U zavisnosti od koncentracije i eventualno dodatih supstanci, može se koristiti ne samo za podmlađivanje kože i ublažavanje znakova starenja, već i za povećanje obima određenih regija i konturisanje. Hijaluronski fileri se u koži zadržavaju od šest meseci do dve godine.

Povećanje usana

Najpopularniji način za korekciju usana su hijaluronski fileri. Oni povećavaju prirodni izgled usana, dajući im veći obim, volumen i korigujući oblik. Mogu se koristiti za podizanje uglova usana, isticanje gornje usne ili ispravljanje asimetrije.

Uklanjanje podočnjaka

Uklanjanje podočnjaka se može postići efikasnom primenom hijaluronskih filera. Hijaluronski fileri obnavljaju izgubljeni volumen, duboko hidriraju tretirano područje i smanjuju vidljivost kapilara koji uzrokuju tamniju boju kože.

Korekcija brade

Jedna od nehirurških metoda za rešavanje estetskog izazova brade je upotreba gustih hijaluronskih filera za konturisanje. Ova tehnika omogućava naglašavanje ili ublažavanje linije brade, oblikovanje i popunjavanje nedostataka kao što su rupice na sredini. Takođe, prirodne linije na koži brade mogu biti izbalansirane i poboljšane ovom metodom.

Jaw line

Konturisanje donje vilice, poznato kao Jaw line, podrazumeva preciznu primenu hijaluronskih filera određene gustine kako bi se ublažile naglašene linije donje vilice. Ova tehnika se koristi kada je donja vilica prenaglašena ili kada se želi istaći, čineći crtice lica blago oštrijim i uravnoteženijim. Kroz korekciju se redefiniše mandibularni ugao, što rezultira ženstvenijim ili muževnijim izgledom lica.

Korekcija jagodica

Korekcija jagodica je jedna od najpopularnijih procedura koja se izvodi filerima. Dodavanjem volumena jagodicama, lice dobija svežiji i zategnutiji izgled. Ova procedura takođe utiče na celokupan izgled lica, smanjuje nazolabijalne bore i osvežava područje ispod očiju.

Hijaluronskim filerima moguće je napraviti ciljane korekcije i na taj način ispraviti ili smanjiti prirodnu asimetriju lica i tela na različitim mestima. Hijaluronski fileri se neutrališu odnosno razgradjuju enzimom – HIJALURONIDAZA.

Procedura