Radiesse

Svakodneva nega kože kremama i serumima je od ključnog značaja za mladu i sjajnu kožu. Estetska medicina pruža brojne antiejdžing tehnike i revolucionarne preparate koji utiču na sam uzrok starenja. Radiesse kolagen stimulator stimuliše lučenje kolagena u koži, poštujući prirodne mehanizme funkcionisanja kože.
 
Kolagen daje koži volumen i elastičnost, ublažavajući time znake starenja kože na sasvim prirodan način. Po svom sastavu je kalcijum hidroksiapatit, koji se već prirodno nalazi u organizmu, kostima i zubima. To su biorazgradive supstance, što ih čini bezbednim za upotrebu. Dermalni fileri se injektiraju u predeo bora, popunjavaju ih i izravnavaju. Delovanje injektiranog gela traje oko tri meseca, dok deluje stimulišuće na prirodnu produkciju kolagena u koži. Agencija za lekove i medicinska sredstva Republike Srbije je odobrila korišćenje kolagen stimulatora.
 
Tretman kolagen stimulator je pogodan za osobe koje imaju bore, čak i one duboke. Najzgodniji je za primenu na upalim jagodicama, izdubljenim slepoočnicama, bradi, donjoj vilici, nazolabrijalnim borama, dekolteu, vratu, čak i rukama. Tretman Radiesse kolagen stimulatorom fino konturiše kožu, a pomaže kod lečenja ožiljaka i celulita. Efekat je vidljiv odmah nakon tretmana, jer se injektiranim gelom direktno popunjavaju nepravilnosti. Vremenom se u koži pokreće mehanizam lučenja kolagena, koji funkcioniše ukupno oko dve godine.