Lipoliza tela i lica

Lipoliza tela i lica je procedura koja se koristi za uklanjanje masnih naslaga na određenim delovima tela ili lica. Ova tehnika se često primenjuje kao nehirurška alternativa liposukciji, pružajući pacijentima mogućnost da smanje masne naslage bez invazivnih zahvata.
 
Ova procedura podstiče metabolizam telesnih masti i izlučivanje masnih naslaga iz organizma putem urina. Cilj lipolize nije gubitak kilograma, već smanjenje obima određenih delova tela, poput stomaka, bokova, butina, brade ili obraza, gde se masne naslage žele smanjiti.
 
Lipoliza tela i lica može biti korisna za ljude koji imaju određene problematične oblasti sa viškom masnoća koje ne reaguju na dijetu i vežbanje. Obično se preporučuje serija od tri do šest tretmana lipolize, ali broj tretmana zavisi od individualnih potreba, stanja tela i želja pacijenta. Pored klasične lipolize, u našoj ordinaciji se koriste i lipolitički kokteli poput AQUALYX-a.
 
Procedura nije bolna, iako se može osećati blaga neprijatnost i peckanje na mestu uboda. Tretman traje oko 15 do 30 minuta, u zavisnosti od veličine tretirane regije, i ne ostavlja ožiljke. Efekti su vidljivi u periodu do 2 nedelje.

Procedura