Biorevitalizacija

Stres, neredovan san, pušenje i neadekvatna ishrana, vremenom ostavljaju trag na licu. Ukoliko želite da vidite brze efekte, bez operativnih zahvata, idealan izbor je biorevitalizacija. Biorevitalizacija je kozmetički tretman koji se koristi za intenzivnu hidrataciju i revitalizaciju kože. Ovaj postupak ima osobine mezoterapije i hijaluronskih filera, kombinujući dejstvo jednog i drugog principa.
 
Kome je namenjena biorevitalizacija?
 
Biorevitalizacija je namenjena osobama koje žele da poboljšaju izgled kože, posebno u smislu hidratacije, sjaja i elastičnosti. Tretman je pogodan za sve tipove kože i može se primeniti na različitim delovima tela, uključujući lice, vrat, dekolte, ruke i druge regije gde je potrebna hidratacija i revitalizacija. Biorevitalizacija se primenjuje i na dehidriranoj koži nakon letovanja i izlaganja suncu, čime se smanjuje rizik od oštećenja kože. Biorevitalizaciju je zgodno uraditi pred neki važan događaj ili slavlje, za odmoran i osvežen izgled lica.
 
Procedura
 
Prvo se detaljno očisti koža i nanosi anestetik u obliku kreme, kako bi procedura bila bezbolna. Injektiranje se vrši sa finim, tankim iglicama, pod određenim uglom, na određenoj dubini. Na taj način se unose supstance na bazi hijaluronske kiseline, DMAE (supstanca za poboljšanje tonusa kože) i vitamina. Tretman traje između pola sata i sat vremena. Stručnjaci preporučuju seriju od dva do četiri tretmana biorevitalizacije, a njih je moguće ponavljati svake godine.
Pojava prolaznog crvenila, modrica i otoka na mestu uboda je potpuno normalno. Lice se u potpunosti oporavlja nakon par dana. Kožu ne treba dirati rukama i nikako ne izlagati direktno suncu. Odmah nakon tretmana osoba može da se vrati uobičajenim aktivnostima.
 
Efekti
 
Efekti biorevitalizacije mogu biti vidljivi odmah nakon tretmana, a postepeno se poboljšavaju vremenom. Hijaluronska kiselina se integriše u kožu i stimuliše prirodne procese hidratacije i obnove kože. Vitamini koji se unose injekcijama umanjuju sitne borice, hiperpigmentaciju i proširene pore. Redovni tretmani biorevitalizacije mogu održavati hidriranost i kvalitet kože tokom dužeg vremenskog perioda.
Oporavak nakon biorevitalizacije je obično brz, sa minimalnim ili bez ikakvog vremena za oporavak. Mogu se javiti blage reakcije na mestu ubrizgavanja, kao što su crvenilo, otok ili osetljivost, ali obično prolaze brzo. Važno je slediti uputstva stručnjaka i izbegavati izlaganje suncu ili intenzivne fizičke aktivnosti u prvih nekoliko dana nakon tretmana.